5. Nap - Reggeli és vacsora

Szakad az eső. 13fokra leesik a hőmérséklet és égdörgésre és a kopácsoló eső hangjára ébredünk. Így elmarad a ma reggeli ülök a teraszon és gyönyörködöm a tájban, míg fel nem ébredek nézelődésem. Pedig meg tudnám ezt szokni. Vajon mennyibe kerülhet itt egy ház? Biztosan egy vagyon, de idővel ki kell költözzünk a városból. Amióta eljöttünk párom allergiája és asztmája elmúlt. Napok óta nem kell a gyorsspray és a gyógyszereket bevennie. Jól érzi magát és én se fújom folyamatosan az orromat. Csak éhes vagyok és már a reggelin jár az eszem. Korán szoktam kelni a kutya miatt, ezért már fél 6 felé reggelizni szoktam. Így érthető, ha 9kor már tűkön ülök, mikor megyünk már enni.

Ma már nem kérek kenyeret, nem is próbálkozom egyik pincérnél sem. Simán tükörtojást eszek sajttal és sok sonkával. Nem rossz ez, mert apa is azt mondja, hogy hússal kell jól lakni, nem pedig a körettel, de azért valljuk be, csak olyan nép vagyunk, amelyik szalonnát, hagymával és kenyérrel eszik. Imádom a kenyeret. Minden fajtáját. A finom bagettet, a roppanós zsemlét és még sorolhatnám. Iszonyatosan nehezemre esik, hogy nem ehetek egy falatot sem. Folyamatosan kísérletezem otthon a kenyérrel, de sajnos nem mindig sikerült. Maradjunk abban, hogy inkább nem sikerül, mint igen.

Egész nap esik és fúj a szél. Ilyenkor viszonylag kevés lehetőség van a Balatonnál. Ha korábban keltünk volna elmehettünk volna valami fedett melegvizes fürdőbe, de nem keltünk korán. Elindulunk hát a kikötőhöz, talán mégis hajózunk. Odaérve tapasztaljuk, hogy a parton, ahogy szokott lenni, még hidegebb van. Az eső nyugat felől pedig csak úgy száguld felénk. Az ég dörög és a parton az ernyőhöz fagyok Menjünk inkább keressünk valami más programot.

Egy bevásárló centerben kötünk ki. Sikerül úgy 2 órán át járni a boltokat a tömeggel együtt. Az eső nem akar csillapodni, így végül visszatérünk a szállásra. A szobában maradunk, pihenünk, filmet nézünk. Legalább pihenünk. Mikor volt utoljára ilyen?

Ismét vacsora idő. Farkas éhes vagyok. Lehet lehallgatnak minket, mert isteni grill hús illatok szállnak az étterem felől. Imáim meghallgattattak. Van ismét húsleves, de nem bánom, ebben a hideg időben jól esik. És igen, végre van grill rozmaringos, kakukkfüves grillcsirke. Isteni szaftos. Lehet ma megint az érkezéskori szakács van? Mindegy is. Sajnos nem tudok sokat enni, mert a napok alatt összeszűkült kis gyomrom, már a tányér levestől kész van, de azért pár csirkedarabka lecsúszik.

A desszerttel továbbra sem próbálkozom. Párom, nagyon jól kinéző meggylekváros, vaníliás pitét eszik. Kérdezi meg tudom ezt otthon csinálni? Persze, ami kell hozzá mind van otthon, csak találjam el a tészta jó állagát. Sajnos a gluténmentes lisztekkel nem olyan egyszerű dolgozni, van hogy szuperül sikerül egy tészta, de amikor az ember kisüti kemény és ehetetlen lesz. Van, amikor meg úgy gondolod, hogy ezt inkább mégse, de ha már összegyúrtad ám kisütöd és jó lesz. Sajnos ez a ritkáb eset.