4. Nap - Reggeli és vacsora

Mivel kezd elegem lenni a kenyérnélküliségből, ismét megpróbálom a pincért. Strandolni készülünk egész napra, egy kis kalória nem ártana, mert csak este 8 felé fogunk vacsorázni. Sikerrel járok, kapok kenyeret. Gyorsan meg is eszek 3 szendvicset, meg még rántottát és egy tükörtojást is. A koleszterinem a tojástól tuti az egeket verdesi és az epekövem se sokáig fogja ezt kultiválni, de még kockáztatok egyet.

Végre jóllakottan mehetek strandolni. A strand szépen karbantartott. Van gyerek medence, és bár tavaly még homokos part volt, az mostanra már agyagossá vált, de a nagyon jó homokozó a gyerekeknek. Van mindenféle kifőzde, söröző és bazársor is. Nem olcsó, nagyon nem olcsó, így érdemes magunkkal vinni legalább az üdítőnket. Fél liter ásványvíz 400,-Ft-ba kerül. Nos, értem, hogy ilyenkor akarják megtermelni a téli betevőjüket, de háromszoros áron?

A strandra megérkezve 3 órával később iszonyatos hasfájás fog el. Vagy a reggeli kenyérrel volt valami, vagy a gyomrom szűkült össze a kevés kajától. Pár órát szenvedek a strandon, de végül jobban leszek. Ismét jól leégünk és rengetegen is vannak, de jól érezzük magunkat. Barnán és éhesen térünk vissza a szállásra. Jöhet a vacsi.

Hűvös szellő fúj a Balaton felől és egyre hűvösebb van. Az étteremben ismét élő zene van és a kedvünk is csodálatos. Nézzük a svédasztalt. Már nevetünk, hogy vajon milyen levest fogok enni? Igen, húslevest. Tudom, tudom, de még mindig jó. Sajnos főételnek viszont csak hal van, amivel nem szimpatizálok, így elkérem az étlapot. Szerencsére a kedvenc pincérünk is felszolgál, így elkapjuk őt, hogy hozzon egy étlapot. Még mindig ugyan az rajta a menü, így ismét a kukoricás bundába sült csirkét választom. Bízom benne, ugyan olyan isteni finom lesz, mint az első nap volt. 20percet várok, mire megérkezik az ételem. Meglepetésemre a nem túl kedves pincér hozza ki. A sok hölgyemezésétől, már kezdek a falra mászni, de bűbájos mosollyal megköszönöm a csirkét és hozzálátok. Nos, sajnos nem olyan jó, mint első este. A friss saláta lemaradt a tányérról, a rizs a csirkéhez képest kevés, a csirke viszont csalódást okoz, mert száraz. Még jó, hogy rendeltünk bort. Mindent megeszek a tányéromról, mert annyira éhes vagyok, de szívesen látnék már egy sült csirkecombot, vagy valami szaftosabbat is vacsorára, mint a csirkemell.